UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засоби ППО й далекобійні боєприпаси: що включає нова допомога Україні від США на майже $2,2 млрд

У Пентагоні розкрили список із понад 20 позицій, з яких складається пакет оборонної підтримки ЗСУ.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки офіційно оголосило про надання Україні додаткового пакету військової допомоги на понад два мільярди доларів. Частину коштів, $425 млн, було виділено за підтримки президента Джо Байдена, а ще $1,75 млрд в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні, що дозволяє закуповувати зброю у виробників. Пентагон розкрив повний склад нового пакету допомоги на своєму сайті.

Так, на 425 мільйонів підтримки наші захисники отримають зі складів американського Міноборони: 

Читайте також: GLSDB. В чому особливість ракет, які США передають Україні?

У межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні США планують передати:

Також з 1,75 мільярда доларів буде виділено гроші на навчання бійців ЗСУ, а також обслуговування й підтримку нашої армії.

Оголошення допомоги за Ініціативою сприяння безпеці в Україні означає, що Сполучені Штати з цього моменту розпочнуть процес укладання контрактів для постачання військам нашої держави додаткових озброєнь, що допоможуть посилити їх у короткій і довгостроковій перспективі.

"США продовжать працювати зі своїми союзниками й партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її нагальних потреб на полі бою та довгострокових потреб у підтримці безпеки", – додали в Пентагоні.