UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замах на вбивство: полковнику поліції в Сумській області повідомили про підозру

Між правоохоронцем і єгерем стався конфлікт, і полковник застосував зброю.

У Мелітополі слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику одного з управлінь ГУ Національної поліції в Сумській області.

Про це повідомляє ДБР на відомчому сайті.

Конфлікт між полковником поліції та єгерем стався ще три роки тому і слідчі встановили, що представник поліції побив співробітника лісового господарства.

Фото: сайт ГБР

"Слідчі встановили, що в серпні 2018 року, між полковником поліції та єгерем стався конфлікт щодо виконання останнім своїх професійних обов'язків. У службовому приміщенні Чорноморського біосферного заповідника НАН України "Морський" поліцейський напав на єгеря. Полковник поліції вдарив його по голові руків'ям пістолета і продовжив бити кулаками по обличчю. надалі, поліцейський вистрілив у бік голови потерпілого, але не влучив", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справу підозрюваного у катуванні полонених в «Ізоляції» відправили до суду: ZN.UA дізналося прізвище

Під час конфлікту у єгеря вийшло припинити побиття і пізніше затримати нападника.

Напередодні полковнику поліції було повідомлено про підозру у посяганні на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 КК України) та в незаконному проникненні до житла чи іншого володіння, скоєному посадовою особою із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 162 КК України).

Полковнику поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що Командування 80 окремої десантно-штурмової бригади висловило підтримку колишньому військовослужбовцю Андрію Пекельному, якого підозрюють у вбивстві при перевищенні меж необхідної оборони.

Відзначається, що у 2018-2019 роках Пекельний в складі 80 окремої десантно-штурмової бригади виконував завдання в районі проведення ООС. На початку травня п'ять осіб в стані алкогольного сп'яніння скоїли напад на колишнього військовослужбовця Андрія Пекельного. Колишній боєць перебував разом з мамою в приватному будинку. Нападники поводилися агресивно і після спроб проникнути в будинок, було нанесено смертельне ножове поранення одному з учасників конфлікту.

Також повідомлялося, що в Україні складна економічна ситуація та епідемія коронавірусу привели до зростання випадків домашнього насильства в українських сім'ях. У 2019 було зареєстровано 2 554 випадків, у 2020 - вже 3 972 (+ 56%) і за 1 квартал цього року - 1 268 - третина від торішнього показника.