UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний: «Україні потрібна зброя, яка дозволить уражати противника на великій відстані»

Головнокомандувач ЗСУ заявив, що ціна затримки постачання озброєння вимірюється життям людей, які собою захистили світ від рашизму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що з доставкою зброї Україні не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життям людей, які собою захистили світ від рашизму.

"Нам дуже важко, але ми стоїмо. Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка. Ми вдячні за надану міжнародну технічну допомогу. Водночас, ми дуже потребуємо зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані", - зазначив Залужний в Telegram.

Лідери країн ЄС збираються на новий саміт 30 травня. Там вони представлять новий пакет військової та фінансової допомоги Україні, а також назвуть свої пропозиції щодо посилення антиросійських санкцій.

Читайте також: Поспішають, як равлик: український посол іронічно дорікнув Німеччині за темпи передачі Україні зброї

У НАТО бояться ризику виникнення прямої конфронтації з РФ, тому там вирішили не постачати Україні деякі види озброєння. Насамперед йдеться про танки та бойові літаки.

ЗМІ називають це неформальною домовленістю. В Альянсі бояться, що якщо почнуть передавати Україні це озброєння, РФ наважиться на військові заходи у відповідь.