UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний та Міллі провели телефонну розмову: обговорили ракетні обстріли РФ та потреби України в ППО

Головнокомандувач ЗСУ обговорив з американським генералом ситуацію на фронті.

Через масштабні обстріли енергетичної та цивільної інфраструктури з боку російських окупантів Україна конче потребує посилення протиповітряної оборони з боку західних партнерів. Про це, а також про перебіг боїв на фронті та майбутні безпекові ризики, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поговорив з керівником об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Деталі розмови український воєначальник повідомив у Telegram.

Він зазначив, що вкотре подякував за сприяння у боротьбі проти агресора самому Міллі, президенту США Джо Байдену та очільнику Пентагона Ллойду Остіну. 

“Поділився оцінками ситуації на фронті та безпекових ризиків, що їх несуть масовані ракетні удари Росії. Деталізував наші запити в озброєнні та техніці, системах протиповітряної та протиракетної оборони. Запевнив, що попри складні умови ведення бойових дій, ми продовжуємо боротьбу до перемоги”, – написав Залужний.

Читайте також: Нестандартна тактика Залужного допомогла змінити хід війни: FT присвятила статтю головнокомандувачу ЗСУ

Нагадаємо, що питання посилення української ППО в останні тижні активно обговорювалося на тлі переговорів Польщі та Німеччини щодо зенітно-ракетних комплексів Patriot. Незважаючи на пропозицію Варшави надати системи на потреби ЗСУ, в Німеччині досі вагаються з цього приводу, шукаючи схвалення у союзників по НАТО. Зокрема, в США заявили, що надавати Україні Patriot зарано.