UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний: «Окупанти намагалися знищити власну зброю на острові Зміїний, але не впорались. Ми їм допомогли»

Валерій Залужний показав кадри, як зачистили Зміїний від «руського духу».

Російські загарбники намагалися знищити власну техніку, озброєння та майно на острові Зміїний, з якого вони забрали свої гарнізони в останній день червня. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Вчорашніми авіаударами росіяни намагалися знищити свою техніку, озброєння і майно на острові Зміїний. Однак, традиційно не впоралися з поставленим завданням. Ми «допомогли» окупантам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з нашого острова. Більше там «русскім духом» не пахне», – зазначив Залужний.

Читайте також: Ще один Панцир-С1 та два склади з боєприпасами знищили ЗСУ на півдні України

Нагадаємо, що 30 червня внаслідок дій ЗСУ війська російських окупантів залишили свої позиції на острові Зміїний. На думку американських експертів з Інституту вивчення війни, звільнення Зміїного не зніме морську блокаду, але знизить військовий тиск РФ на узбережжя.

Чи повинна Україна добиватися на міжнародному рівні визнання Росії державою-терористом? А може, краще — державою-спонсором тероризму? Яка різниця між цими термінами, і, взагалі, чи варто Україні витрачати сили й час на цей напрям боротьби з РФ? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Як нам правильно покарати Росію».