UA / RU
Підтримати ZN.ua

Законопроект про надання послуг кадастру по інтернету Держземагентство внесе до Ради на поточній сесії

На сьогоднішній день в агентстві бачать цю процедуру так: громадянин на сайті звертається за випискою, оплачуючи послугу через інтернет-банкінг, після чого отримує документ рекомендованим листом, підтверджуючи свою особистість. А громадяни, які оформили собі цифровий підпис, зможуть отримувати інформацію прямо на е-мейл.

Держземагентство внесе до Верховної Ради законопроект про надання послуг кадастру через Інтернет в частині отримання виписок і інших довідок. Про це у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" повідомив глава агентства Сергій Тимченко.

"На сьогоднішній день ми бачимо цю процедуру так: громадянин на сайті звертається за випискою, оплачуючи послугу через інтернет-банкінг, після чого отримує документ рекомендованим листом, підтверджуючи свою особистість. А громадяни, які оформили собі цифровий підпис, зможуть отримувати інформацію прямо на е-мейл. Клієнт отримає необхідний документ, не контактуючи з посадовою особою, не виходячи з дому. Це стане можливим вже протягом наступного року", - зазначив чиновник.

Він також нагадав, що з 2013 р. в Україні діє єдиний автоматизований кадастр і єдина база даних, завдяки чому реєстрація земельних ділянок відбувається в рази швидше.

"Сьогодні система щодня реєструє в середньому по 5 тис. дільниць у день, за дев'ять місяців 2013 року зареєстровано близько 800 тисяч нових ділянок", - підкреслив Тимченко.

Разом з тим він повідомив, що до роботи Національної кадастрової системи є ще маса зауважень. "У всьому світі кадастр - це постійний процес, і Україна не виняток. У щоденному режимі ми вдосконалюємо систему, розвиваємо функціонал, оновлюємо, а головне, виправляємо помилки. Величезною проблемою є якість даних, зібраних за 20 років реформи, на виправлення яких підуть роки", - йдеться в матеріалі.

Докладніше читайте в статті "Земельні відносини: через інновації до порядку" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".

Читайте також:

Спрощено порядок реєстрації прав на землю

Дозвіл на перепланування житлових будинків пропонують скасувати

Кадастровий абсурд: виробничий брак чи спланована диверсія?

Депутати спростять процедуру виділення земельних ділянок