UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про заборону безкоштовного розповсюдження пластикових пакетів набув чинності

Пізніше в Україні обмежать оборот та виробництво пластикової продукції одноразового використання.

З сьогоднішнього дня в Україні набуває чинності перший етап обмежень закону №1489-IX "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", повідомляє прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

Суб'єкти господарювання, винні у порушенні законодавства про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, несуть відповідальність у вигляді штрафу:

Виконувач обов'язків міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив, що така практика не нова, за аналогічними правилами живуть європейці.

"Обмеження обігу пластикових пакетів на території України — це насамперед про запобігання утворенню відходів. Використання пластикових пакетів стане зваженим, а українці поступово звикнуть брати пакети лише за реальної потреби. Практика, яка нині вводиться в Україні, не є новою. За аналогічним. правилам живуть європейці, такі обмеження встановили десятки країн світу. І ми також рухаємося цивілізованим шляхом", - додав Стрілець.

Читайте також: З 10 грудня в Україні розпочинається перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів: які зміни очікувати

Верховна Рада ухвалила закон № 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Документ підтримали 297 народних депутатів.

Зокрема, закон забороняє поширення в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг: