UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про мобілізацію: що змінилося для керівників підприємств

Деякі правила змінилися.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. В Україні нещодавно ухвалили законопроєкт про мобілізацію. Зокрема, постановою Кабміну №560 передбачено, що на бізнес покладено обов’язки після отримання розпорядження начальника ТЦК вручити повістки працівникам і забезпечити їх прибуття до ТЦК. Про це пише видання sud.ua.

Читайте також: Міноборони закликає не встановлювати Резерв+ чинним військовослужбовцям

Керівники підприємств, установ, організацій з отриманням розпорядження відповідного голови (начальника) районної, міської держадміністрації (військової адміністрації) або відповідного керівника районного (міського) ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик резервістів та військовозобов’язаних районного (міського) ТЦК:

За місцем роботи резервісти та військовозобов’язані можуть бути оповіщені представниками підприємства на якому він працює. Також це можуть зробити представники ТЦК чи групи оповіщення, до складу яких можуть включатися представники районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій), підприємства (установи, організації), ТЦК та поліцейські.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть вручати повістки на блокпостах

Для організації роботи груп оповіщення керівник районного (міського) ТЦК не пізніше ніж за день до проведення таких заходів видає наказ, в якому визначаються:

Повістки для оповіщення представниками структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій), виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад доставляються керівнику підприємства (установи, організації) разом із розпорядженням керівника районного (міського) ТЦК про проведення заходів оповіщення резервістів та військовозобов’язаних.

Раніше ми писали, чи може військовозобов'язаний відмовитися від проходження ВЛК.