UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захопилися боротьбою з корупцією: Керівництво АРМА привласнило понад $400 тисяч

Головному фігуранту справи вже повідомили про підозру.

Т.в.о голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Також іншим керівникам Нацагентства повідомлено про підозру за фактами заволодіння грошовими коштами організованою групою в особливо великих розмірах.

Фото: Сайт Офісу генпрокурора

Крім т.в.о голови про підозру повідомлено його заступнику, начальнику управління відомства, двома чинним адвокатам і ще одному громадянину.

Читайте також: Організаторів B2B Jewelry викрили на нових фактах шахрайства

За даними слідства, посадові особи АРМА, а також адвокати і підозрювану цивільна особа протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи майже 400 тисячами доларів, визнаними речовими доказами по ряду кримінальних проваджень та переданими в управління АРМА.

Фото: сайт Офісу генпрокурора

На підставі підроблених судових рішень вони перерахували зазначені кошти на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження.

Фото: сайт Офісу генпрокурора

Зараз готується подання до суду про обрання шести підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викрила корупційну змову в Головному управлінні Держгеокадастру в Київській області. Керівництво Держгеокадастру через схеми продало бізнесу понад 323 га землі в столичному регіоні.

Згідно з інформацією силовиків, угода завдала державі збитків в розмірі 1,2 млрд грн, у зв'язку з чим колишньому керівнику обласного управління Держгеокадастру повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Також Державна фіскальна служба провела обшуки в КП "Інженерний центр" і викрила схему розкрадання коштів на ремонтах лікарень в Києві.

Під час обшуків в КП "Інженерний центр" було виявлено та вилучено документи, що підтверджують ділові взаємини з підприємствами, які залучалися для виконання ремонтних робіт, в тому числі приміщень медичних закладів Києва.

На шпальтах ZN.UA неодноразово згадувалося про неефективну роботу Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Цього разу розповімо про напрям із виявлення та розшуку активів, де відповідальним є заступник керівника АРМА Філіп Пронін. Докладніше у статті "Агентство з неповернення активів".

Також з приводу діяльності АРМА і підбору керівництва Нацагентства доступні статті голови правління StateWatch Олександра Лємєнова: "АРМА у світі постправди", "Нацагентство з (не)повернення активів-2" та "Національне агентство з (не)повернення активів: кадри вирішують усе".