UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист Мазепи оскаржив взяття бізнесмена під варту

Ігоря Мазепу відправили в СІЗО практично до кінця лютого.

Адвокати бізнесмена Ігоря Мазепи, затриманого за підозрою в організації схеми заволодіння землями, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, оскаржили взяття його під варту. Про це повідомила пресслужба компанії, яка захищає бізнесмена.

«Адвокати подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року в інтересах клієнта компанії – Ігоря Мазепи», – йдеться у повідомленні. 

У компанії зазначили, що, коли з’явиться повний текст ухвали суду першої інстанції, то адвокати доповнять апеляційну скаргу.

Читайте також: Уночі згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи - джерела

Нагадаємо, 18 січня ДБР затримало відомого українського інвестбанкіра Ігоря Мазепу на кордоні, а в офісі його компанії Concorde Capital провели обшуки. У компанії заявили, що Ігор Мазепа прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі з метою залучення інвестицій в ПРАТ «Кривий Ріг Цемент». Мазепу звинувачують в організації схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС.

19 січня Печерський районний суд відправив Ігоря Мазепу під варту до 27 лютого. Бізнесмен також може внести заставу в майже 350 мільйонів гривень.