UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загроза наступу Білорусі є реальною для України: експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння назвав ключовий фактор

Цей наступ може розпочатися в будь-який момент, вважає він.  

Білоруси дійсно не хочуть брати участь у війні, яка сьогодні триває в Україні. Ба більше, в тамтешній армії міг би бути опір, проте все змінює один факт - перебування на території республіки війська РФ. Саме цей факт робить реальною і ймовірність наступу РБ на Україну, заявив військовий експерт-директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак під час інтерв'ю "РБК Україна"

"...Я думаю, що тут однозначно може бути російсько-білоруський наступ, якщо він відбудеться. Тому що самі білоруси взагалі не хочуть брати участь у цій війні...", - заявив він.

Бадрак додав, що зараз Україна ні від чого не застрахована. 

"...Напад (на Україну з боку Білорусі - Ред.) може статися фактично у будь-який момент. Варто розглядати саме з такої позиції...", - вважає Бадрак.

Читайте також: «Війна вбиває і тих, хто залишився живим»: У Білорусі запустили антивоєнний флешмоб

Про те, що Київ вже готується до відкриття північного фронту, читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Чи вторгнуться війська Лукашенка в Україну" для ZN.UA