UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загибель чотирьох бійців ЗСУ під Шумами: Кулеба закликав світ відреагувати на загострення в Донбасі

У 2021 році в зоні ООС загинули 23 українських бійця.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту рішуче засудити Росію за ескалацію бойових дій у Донбасі. Він нагадав, що минулої п'ятниці внаслідок ворожого обстрілу позицій Збройних сил України під Шумами на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців.

«Я закликаю міжнародну спільноту рішуче засудити останню ескалацію з боку Росії», - написав дипломат у Twitter в неділю, 28 березня.

Кулеба додав, що з початку 2021 року в районі проведення операції Об'єднаних сил загинули 23 українських військовослужбовці.

Читайте також: Бійці ЗСУ жорстко відповіли на ворожі обстріли Шумів і Майорська

26 березня під Шумами загинули підполковник Сергій Коваль, а також Сергій Барнич, Максим Абрамович і Сергій Гайченко. Ще два бійці ЗСУ отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв обговорити загострення в зоні ООС із лідерами нормандської четвірки.

Перший президент України Леонід Кравчук ініціював екстрене засідання Тристоронньої контактної групи, констатувавши, що йдеться про серйозне загострення, і Росія не зупиниться. А спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що обстріл Шумів - це порушення, але не зрив повного і всеосяжного перемир'я.