UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загальна мобілізація: як діяти, якщо повістку отримав батько трьох дітей

Під час загальної мобілізації повістки можуть отримати особи, які не підлягають призову.  

В Україні оголошено воєнний стан і діє загальна мобілізація. У цей час усі чоловіки призовного віку можуть отримати повістки. Навіть ті, хто за законом  не підлягає призову на військову службу.

Читайте також: Загальна мобілізація: який порядок проходження ВЛК

Помічник адвоката АО «ЮК «АРЕС», член Ради Комітету Асоціації правників України (АПУ) з міграційного права, юрист-волонтер Гарячої лінії АПУ з питань, пов'язаних з військовою агресією, її наслідками та воєнним станом Владислав Зайцев в ексклюзивному коментарі ZN.UA розповів, як повинен діяти чоловік який отримав повістку і на утриманні якого перебуває троє і більше дітей віком до 18 років.

«По-перше, отримати та розписатися за повістку якщо її вручення здійснює уповноважена особа, а сама повістка буде містити всі необхідні дані.

По-друге, зʼявитися до ТЦК та СП в означений у повістці час та дату разом з документами, що підтверджують утримання трьох і більше дітей – свідоцтва про народження дітей. Також, бажано взяти свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу та довідку про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (для підтвердження спільного проживання).

Якщо батько трьох дітей вже отримував раніше відстрочку, на прийомі у ТЦК та СП потрібно повідомити про таку обставину та надати вищенаведені документи. Якщо ж відстрочка надається вперше – особі буде видана відповідна довідка».

Звернутися на Гарячу лінію можна за телефоном: 080 033 58 18. Дзвінки приймаються в будні з 9:00 до 18:00.

Українським законодавством передбачено категорії громадян, які не підлягають мобілізації. Нагадаємо, хто не може бути призваний до армії під час війни.