UA / RU
Підтримати ZN.ua

Забудовник пообіцяв Кличку знизити висотність будинків на місці Сінного ринку до 19 поверхів

На місті колишнього Сінного ринку фактично будують спальний район з 14 будинків. Вони будуть не надто високими – лише 19 поверхів.

Мер Києва Віталій Кличко та замовник будівництва – генеральний директор ТОВ "Емпоріум Пропертіз" Олександр Перехрест – підписали меморандум про обмеження висотності будинків, що зводяться на вулиці Бульварно-Кудрявській, на місці колишнього Сінного ринку.

Документ передбачає, що буде понижена висотність найвищих будівель комплексу, який зводиться. В одному будинку – на 3 поверхи, і ще в двох будинках на 1 поверх від запроектованого. Таким чином у комплексі не буде будівель вище 19 поверхів.

"Нарешті досягнуто компроміс на якому наполягала громадськість, активісти і місцева влада. Ми довго вели переговори, переконували в необхідності дослухатися до думки громади, щоб зняти соціальну напругу навколо цього будівництва. І я сподіваюся, що домовленості будуть виконані", – наголосив після підписання документу мер Києва.

У квітні народний депутат Сергій Лещенко повідомляв про те, що Державна архітектурна-будівельна інспекція призупинила будівництво на місці Сінного ринку. "Для некиян поясню - оточення колишнього генпрокурора Яреми хоче збудувати фактично спальний район - 14 будинків, понад 800 квартир - в історичному центрі Києва, біля Львівської площі", - написав Лещенко на своїй сторінці в Facebook.