UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу з Бердянська до Запоріжжя евакуювали майже 2,5 тисячі маріупольців

Загалом із Маріуполя евакуювали близько 50 тисяч людей. Але цього замало. У підвалах міста залишаються ще сотні тисяч жителів міста.

Протягом середи, 23 березня, з Бердянська до Запоріжжя евакуювали 2491 маріупольців, у тому числі 570 дітей. Про це повідомила прес-служба Маріупольської міськради у Telegram.

"Всім евакуйованим надано необхідну медичну допомогу, їжу та допомогу в розселенні для нужденних", - йдеться в повідомленні.

Люди їхали як централізовано автобусами, так і на власному транспорті. У середу приїхало 338 легкових автомобілів.

"Всього евакуйовано близько 50 тисяч людей, з яких понад 36 тисяч звернулися за допомогою до центрів підтримки у Запоріжжі", - повідомила міськрада.

Читайте також: У Маріуполі внаслідок обстрілу російських окупантів загинула юна гімнастка

Раніше повідомлялося, що російські окупанти приєднали до руйнування Маріуполя флот   – місто обстріляли чотири кораблі ВМС РФ.

Для агресора дуже важливо встановити контроль над ключовим містом Донбасу та важливим українським портом на Азові, зломити опір його захисників та мешканців.

Місто з сотнями тисяч мирних жителів, взяте в заручники Путіним, не має стати другим ДАПом чи Іловайськом. Чи має Україна стратегію щодо Маріуполя? Якщо воєнного рішення немає, то яке є? А головне – як швидко можна його реалізувати? Докладніше читайте у статті   Інни Ведернікової   «Маріуполь, рідний… Що далі?» на ZN.UA.