UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в Україні прищепили ще майже тисячу осіб від коронавірусу

Найбільше число вакцинацій провели в Донецькій області.

Вакцинація в Україні продовжилася і в вихідні дні.

За минулу добу щеплення отримали 910 осіб, а загальне число вакцинованих наближається до 18 000, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України у своєму Telegram-проєкті "Коронавірус_інфо".

З початку кампанії першою дозою вакциновано вже 17 947 українців.

Число щеплень, зроблених за останню добу по регіонах:

В Україні станом на ранок понеділка зафіксовано 5 572 нових випадків захворювання коронавірусної хвороби COVID-19, одужали - 1 734 осіб, померло 106 пацієнтів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook в понеділок вранці.

Читайте також: На Тернопільщині трьом людям в третій раз діагностували COVID-19

"5 572 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні за станом на 08 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 309 дітей і 123 медпрацівники. Також за минулу добу госпіталізовано - 2 136 осіб; летальних випадків - 106; видужала - 1 734 людина", - написав Степанов.

Раніше в Австрії призупинили вакцинацію від COVID-19 конкретною партією вакцини компанії AstraZeneca після того, як після щеплення померла людина. Зокрема, 49-річна жінка померла в результаті важких порушень згортання крові. У ще однієї пацієнтки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії.

Дописувач на Facebook Матвій Хрєнов, який є співробітником медичного центру "Відновлення" ставить під сумнів ефективність вакцинації, зокрема у Житомирській області. В статистиці наведеній МОЗ зазначено, що за добу в області вакцинували 40 осіб.