UA / RU
Підтримати ZN.ua

За час повномасштабної війни 300 тисяч українців набули статусу людей з інвалідністю — перша леді

Вона розповіла, що реабілітаційні центри, профільні організації та ОВА отримають довідники про життя після ураження спинного мозку.

Перша леді Олена Зеленська повідомила, що в Україні лише офіційно є 3 млн людей з інвалідністю. З них 300 тисяч набули такого статусу після початку повномасштабного вторгнення.

У повідомленні на своїй сторінці в Facebook вона розповіла, що відповідні структури — реабілітаційні центри, профільні організації та ОВА — отримають дві тисячі примірників видання "SPINALIS. Нова сторінка життя з ураженням спинного мозку". Професор Клас Халтлінг, який є його співавтором, прибув на презентацію в нашу країну. Зеленська наголосила, що це перший в Україні довідник про життя після такої травми. 

"Він поєднує в собі практичність для фахівців та щирість для людей із такою травмою та їхніх рідних. Дає відповіді навіть на незручні запитання: від можливості жити сексуальним життям до водіння автівки після ураження спинного мозку", — пояснює Зеленська.

Читайте також: Закордонний паспорт: чи може його отримати чоловік, який виїхав для супроводу батька з інвалідністю

Окрім того, для кращої реабілітації українське та шведське МОЗ уклали меморандум про медичне партнерство між Рівненським обласним госпіталем та фундацією Spinalis у Швеції, додала вона.