UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку року число пацієнтів з коронавірусом в Івано-Франківській області збільшилося в чотири рази

У МОЗ розповіли про рівень заповнення ліжок.

Перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як заявила про те, що з початку року число пацієнтів з коронавірусом в Івано-Франківській області зросла в чотири рази, передає «Інтерфакс-Україна». За її словами, зараз в регіоні завантаженість ліжок становить 84,4%.

«Івано-Франківська область в даний час очолює рейтинг за кількістю пацієнтів з COVID-19 в медустановах. Для роботи задіяно 30 таких медзакладів, в яких розгорнуто 4 176 тис. ліжок. Станом на 11 березня в медзакладах перебувало 3 523 тис. пацієнтів, 1 941 тис. з них киснезалежні. Завантаженість ліжок становить 84,4%, за два місяці кількість пацієнтів зросла в чотири рази. Завантаженість ліжок з доступом до кисню - 84,1%, завантаженість реанімаційних ліжок - 84,6%, завантаженість апаратів ШВЛ - 31,1%», - заявила Садовяк під час брифінгу.

Вона додала, що з початку пандемії в Івано-Франківській області захворіли на коронавірус 70 956 осіб. З них 51 928 вже одужали, для 1 323 людина COVID-19 став летальним. За минулу добу, в області зафіксували 533 нових випадки коронавірусу, 390 осіб госпіталізували, ще 15 померли.

«Для проведення вакцинації буде залучено 116 осіб персоналу мобільних бригад по вакцинації й 702 людини персоналу пунктів щеплень. Станом на 11 березня в області вакциновано 884 медики. Але це пов'язано з тим, що до четверга працювала тільки одна бригада, з сьогодні їх буде дев'ять», - додала заступник міністра.

Читайте також: Мер Івано-Франківська про червону зону карантину: "Імітація бурхливої діяльності"

Системний аналітик і автор ZN.UA Євген Істребін проаналізував ситуацію в Україні з COVID-19 і прийшов до висновку, що зараз вона катастрофічна. Рівень госпіталізації один з найбільших в Європі.

Івано-Франківська область опинилася серед чотирьох регіонів з найвищим рівнем епідемічної небезпеки. Ще 10 областей потрапили до помаранчевої зони.

При цьому в самому Івано-Франківську 9 березня зафіксували найвищий за весь час пандемії рівень смертності від коронавірусу. За словами міського голови Руслана Марцінківа, в лікарнях сьогодні майже не залишилося вільних місць.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я визнали, що причиною нового спалаху коронавірусу стала робота гірськолижних курортів. Попри складну епідемічну ситуацію, «Буковель» продовжує роботу. В уряді це пояснюють «великою кількістю юросіб» на території курорту і «неможливістю домовитися про закриття з кожним».