UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початком робочого тижня українцям потрібно готуватися до запровадження графіків відключення світла – ДТЕК

У ДТЕК пояснили, чому у вихідні не вимикали світло.

Українці мають готуватися до того, що під час робочих днів знову застосовуватимуться графіки відключення світла. Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

«Комбінація кількох факторів дозволяє сьогодні, у конкретний день, не обмежувати споживання. Але завтра, коли буде робочий день і споживання підвищиться, будуть використовуватись графіки відключень», – заявив Сахарук в ефірі телемарафону.

Він підкреслив, що збільшити генерацію та постачання електроенергії дозволили:

Також, за словами Сахарука, позитивну роль відіграють потепління, більш довгий світловий день та зменшення споживання електрики у зв'язку з двома вихідними.

При цьому він заявив, що крім балансових відключень є також мережеві обмеження, через які в низці областей можуть і зараз відключатися.

«У нас залишається багато точок, які сильно постраждали внаслідок обстрілів і які ще не відремонтовані повністю, наприклад, Одеса, Київщина Харківщина, Запоріжжя», – додав Сахарук.

Читайте також: "Укренерго": Найгірша ситуація зі світлом зараз у Харкові, Одеській, Київській і Хмельницькій областях

Раніше стало відомо, що українські фахівці відновили роботу двох енергоблоків однієї з АЕС, які перебували на плановому ремонті. Міністр енергетики Герман Галущенко запевнив, що це дозволить суттєво знизити дефіцит в енергетичній системі.