UA / RU
Підтримати ZN.ua

З куряче яйце: в Київській області випав величезний град

Синоптики попереджали про небезпеку.

Вчора синоптики Укргідрометцентру повідомили про погіршення погоди в більшості регіонів країни. Сьогодні, 6 липня, на півночі Київської області, в селі Димер Вишгородського району випав величезний град. Про це повідомили очевидці в соцмережах.

Читайте також: Початок липня: в Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в останні дні тижня

За їх повідомленнями, погода погіршилася  несподівано. Відзначається, що град був розміром з куряче яйце. Людей попросили триматися подалі від дерев і сховати авто.

Синоптики Укргідрометцентру попереджають, що мешканцям Київщини слід очікувати на град і завтра. За їх прогнозом завтра, 7 липня, в Київській області мінлива хмарність, короткочасні дощі та грози. Вдень місцями значні дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с ( I рівень небезпеки, жовтий).

Температура завтра по області вночі 15-20°, вдень 22-27°; у Києві вночі 18-20°, вдень 24-26°.

Укргідрометцентр

Грози очікуються 7 липня майже на всій території України, крім східних областей та Криму. Вдень у північних, більшості центральних, Одеській та Миколаївській областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Укргідрометцентр

Другий місяць літа приніс українцям спекотні дні, але в майбутньому нас чекає зниження температури. Нагадаємо, яким буде липень 2023 за прогнозом синоптика.