UA / RU
Підтримати ZN.ua

З активістами Євромайданів зводять рахунки, підпалюючи їхні автомобілі

Протягом майже двох місяців існування Євромайдану влада вдається до всіляких методів упокорення його учасників.

Організаторам Євромайданів і опозиційним політикам все частіше мстять, підпалюючи їхні автомобілі. Про це в статті для ZN.UA пише журналіст Роман Якель.

Зокрема, у Херсоні, Києві, Житомирі, Харкові горіли автомобілі свободівців Олега Гаврилка, Віктора Поштаря, Сергія Оніщука, а також народного депутата Ігоря Швайки.

В Сімферополі було знищено авто співкоординатора місцевого Євромайдану Сергія Ковальського, а в місті Арциз Одеської області - пошкоджено транспорт активіста Євгена Буркута, яким він неодноразово возив до Києва учасників акцій протесту.

Крім того, загальновідомі факти про постріли в активіста "Дорожнього контролю" Володимира Моралова і підпал його автомобіля.

Нарешті, 3 січня у Тернополі запалав автомобіль депутата міської ради від ВО "Свобода" Богдана Попадина. У підпалі старенького "Мерседеса" мало хто сумнівається. Міліція перекваліфікувала цей злочин з ч. на 1 ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України ("Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу..."). Зловмисників поки не встановлено.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Романа Якеля ""Приборкання" норовливих". !zn

Читайте також:

Бійців "Беркута" звільнили від відповідальності за розгін Майдану

Парламентська більшість посилила умови проведення акцій протесту

Суд заборонив до 8 березня мітингувати на Майдані і в Маріїнському парку

Міністр юстиції Лукаш оголосила Майдан насильницькою акцією