UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЮНІСЕФ планує зібрати понад $ 50 млн для допомоги дітям, які постраждали від війни в Донбасі

Кампанія по збору коштів розрахована на $ 2,8 млрд.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) починає кампанію по збору 2,8 мільярда доларів на гуманітарну допомогу для 43 мільйонів дітей, які перебувають у надзвичайних ситуаціях по всьому світі.

В рамках даної кампанії ЮНІСЕФ планує зібрати 54,3 мільйона доларів у 2016 році для допомоги дітям, які постраждали від конфлікту в Донбасі.

При цьому чверть зібраних коштів спрямують на освітні проекти для дітей, що перебувають у надзвичайних ситуаціях. ЮНІСЕФ істотно розширить освітню програму: з 4,9 мільйона дітей на початку 2015 року до 8,2 мільйона в 2016 році.

Як повідомлялося, майже кожна четверта дитина, яка проживає в гарячих точках світу, не ходить до школи. Відповідні дані наводяться у звіті ЮНІСЕФ. Це 22 країни і 24 мільйони дітей. Найбільша їх частка представлена в у Південному Судані, Нігерії та Афганістані.

У статті для ZN.UA "Сіра зона" війни: ненависть vs віра, любов..." оглядач Олена Розвадовська пише про найважчу сторону конфлікту - психологічну. "З самого початку я прийняла для себе рішення: не піддаватися спокусі ділити дітей наших і "сепарських", - пише автор, відзначаючи, що діти на війні спочатку стають заручниками жорстоких дорослих ігор.