UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ проведуть в 2021 році більше 50 командних навчань

У навчаннях будуть задіяні правоохоронні органи.

Командування об'єднаних сил ЗСУ озвучило плани по командним навчань у 2021 році, яких планується провести півсотні, повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«З приводу навчань в наступному році... Командування об'єднаних сил ЗСУ завершило планування підготовки на 2021 навчальний рік та в наших планах передбачений комплекс заходів з підготовки, вінцем яких буде стратегічне командно-штабне навчання на початку осені наступного року, в якому візьмуть участь певні військові частини оборони військового управління Збройних сил України, а також інших військових формувань правоохоронних органів. Тобто будуть залучені всі, хто входить в сектор безпеки оборони», ─ повідомив Наєв.

Читайте також: Танки, артилерія і ППО: Українська армія провела масштабні навчання в зоні ООС

Раніше повідомлялося про те, що Зеленський пообіцяв не скорочувати фінансування української армії.

5 листопада Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони закласти в держбюджет-2021 витрати на нацбезпеку та оборону в розмірі 5,3% ВВП. Однак звідки брати гроші, в тому числі в умовах пандемії, яка завдала відчутного удару по вітчизняній економіці, глава держави не уточнив.

Серед програм, на які в проекті бюджету передбачено збільшення фінансування, немає жодної, яка стосувалася б безпеки і оборони. До того ж, без діючої промислової і військово-промислової урядової політики оборонний бюджет не стане драйвером економічного розвитку країни.

А планування урядом витрат оборонного бюджету не від потреб Збройних сил, а від надходжень до держбюджету, а також структура витрат на оборону, в якій переважає виділення коштів на утримання і грошове забезпечення, призводять до формування депресивного оборонного замовлення. У свою чергу мінімізація витрат на переозброєння армії призводить до подальшої деградації оборонної промисловості.

Детальніше про проблеми оборонного бюджету-2021 читайте в матеріалі Наталії Рєзнікової і Володимира Панченка «Військовий бюджет» в ZN.UA.