UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія: у МОН порадили випускникам нікому не надавати дані від особистого кабінету

Через військове вторгнення РФ, в Україні цьогорічна вступна кампанія зазнала деяких змін.

У 2022 році випускники складають національний мультипредметний тест (НМТ) замість ЗНО. У Міністерстві освіти і науки повідомили, яких правил безпеки слід дотримуватися при користуванні електронним кабінетом.

Чому не можна нікому давати свій логін та пароль від електронного кабінету

Вступникам варто реєструвати електронний кабінет на власну електронну скриньку й нікому не надавати свої дані, які потрібні для створення та подальшого входу в кабінет. До таких даних належить:

Повідомляється, що ДП «Інфоресурс» постійно отримує скарги від вступників, що їхні родичі зареєстрували замість них електронний кабінет та подають заяви до закладів освіти на власний розсуд, а самі вступники навіть не мають доступу до кабінету.

Також деякі приймальні комісії реєструють електронні кабінети та самостійно подають заяви замість вступників саме до свого закладу освіти, позбавляючи вступника права самостійного вибору.

Інколи це з'ясовується, коли всі можливі заяви на бюджет уже подані та зареєстровані в закладах освіти, тож змінити нічого не можна. У разі скасування таких заяв вступник втрачає право на їхнє повторне подання.

Читайте також: В Україні понад 6500 вступників склали НМТ на 200 балів

«Тому не давайте нікому доступ до особистого електронного кабінету. Від цього залежить ваш вступ до омріяного закладу освіти та ваше майбутнє. Ваші рідні, друзі, працівники приймальних комісій можуть допомогти вам у створенні та роботі з кабінетом, але вони не повинні робити це замість вас», – резюмували у відомстві.

Нагадаємо, що раніше у ДП «Інфоресурс» пояснили, чому в електронних кабінетах учасників НМТ не завжди відображаються їхні результати тестування.