UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія: як зареєструватись на бакалаврський іспит

Роз'яснення дали у МОН.

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні зазнав змін освітній процес. Так, вже три роки поспіль випускники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. У Міністерстві освіти і науки розповіли, як зареєструватися на єдине фахове вступне випробування (БЄФВВ).

Скільки триватиме реєстрація

У МОН зазначили, що реєстрація на єдине фахове вступне випробування (БЄФВВ) розпочалася 19 квітня та триватиме до 30 квітня.

Читайте також: НМТ: як учасникам перевірити стан обробки документів

Це стосується вступників, які мають диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра та планують навчання на бакалавраті в галузях:

У відомстві наголосили, що участь у БЄФВВ є добровільною.

«Вступник може пройти це випробування, щоб покращити свій конкурсний бал. Однак варто пам'ятати, що результати випробування обов’язково будуть внесені у формулу розрахунку конкурсного бала. Тож якщо вступник зареєструється на БЄФВВ, але не пройде його або отримає низький результат, то це навпаки негативно вплине на його конкурсний бал», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вступ на творчі спеціальності: що мають знати абітурієнти

Як зареєструватися для участі у БЄФВВ

У МОН зазначили, що реєстрація проводиться в приймальних комісіях закладів вищої освіти за умови особистої присутності або дистанційно.

Вступник має сформувати комплект сканованих копій або фотокопій реєстраційних документів:

Потім необхідно надіслати на електронну адресу приймальної комісії скановані копії або фотокопії реєстраційних документів.

Також треба отримати скановану копію екзаменаційного листка на вказану електронну адресу.

У МОН додали, що важливо вказати населений пункт, у якому вступник планує пройти тестування, і назву(-и) БЄФВВ.

Вступники можуть внести зміни до своїх реєстраційних даних під час перереєстрації. Для цього потрібно звернутися до приймальної комісії, яка зареєструвала вступника, і повернути свій екзаменаційний листок для анулювання.

«Якщо ви не отримали екзаменаційний листок за два тижні до початку іспитів, зверніться до приймальної комісії, куди ви надсилали свої документи, для уточнення ситуації», – йдеться у повідомленні.

Зареєстровані учасники можуть використовувати інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Доступ до сторінки здійснюється за номером вашого екзаменаційного листка та PIN-кодом.

Раніше ми писали, коли розпочнеться додатковий період реєстрації для участі в НМТ.