UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вручення повісток: чи будуть вони у «Дії»

Федоров пояснив, що всю інформацію про військовозобов’язаних збирає «Оберіг».

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні оголошена загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки. В Україні вже фукціонує і постійно наповнюється інформацією єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних «Оберіг».

Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров під час ефіру телемарафону «Єдині новини» розповів, чи надсилатимуть повістки у «Дію», пише Армія Inform.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть відправити на передову обмежено придатних

Він зазначив, що єдиний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» нині активно наповнюється інформацією, а використовувати «Дію» для мобілізації не планують.

«Всі ТЦК та СП мають розгорнутий реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» та захищену мережу. Зараз «Оберіг» наповнюється, він вже активно працює», — сказав він.

Чиновник додав, що подальша робота «Оберега» залежатиме від того, в якому вигляді буде ухвалений законопроєкт про мобілізацію.

«Від того, які норми залишаться в цьому законі, а які ні, залежатиме наступний технологічний крок, що робити і як робити», — додав він.

Федоров підкреслив, що важливо уникнути випадків, коли військовозобов’язані не потраплятимуть на радари «Оберега». Він наголосив, що через «Дію» повістки надсилати не будуть.

Нагадаємо, що у Верховній Раді у другому читання ухвалили законопроєкт №10062 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану». Раніше Міноборони розповіли про головні зміни, за які проголосували депутати.