UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВРУ ухвалила законопроєкт №8011: військові ЗСУ, НГУ, СБУ та поліцейські зможуть зберігати репродуктивні клітини у кріобанках

Документ вже готується до підпису. 

ВРУ ухвалила законопроєкт, який стосується збереження можливості біологічного батьківства/материнства для захисників та захисниць України. "За" нього, за словами депутата "Голосу" Ярослава Железняка, проголосував 271 народний обранець.

"Метою законопроєкту є створення державних гарантій щодо збереження можливості біологічного батьківства/материнства для захисників та захисниць України у випадку отримання ними поранень, які впливають на репродуктивні функції", - сказано у пояснювальній записці.

Ба більше, стосуватиметься нововведення не лише воїнів ЗСУ, але й нацгвардійців, працівників СБУ та поліцейських, що виконують службові завдання в районах воєнних дій. Усі вони матимуть право здійснити  безкоштовний забір, консервацію та зберігання репродуктивних клітин. 

Читайте також: "Ми мотивовані, але виснажені": бійці ЗСУ розповіли WSJ про "зомбі-тактику" росіян під Авдіївкою, яка дає результат

Детальніше про цей законопроєкт читайте у статті Юлії Мельничук "Українські воїни зможуть безкоштовно зберігати свої репродуктивні клітини у кріобанках".