UA / RU
Підтримати ZN.ua

Врожай абрикосів: яким він буде цього року

Прогноз дали експерти.

В Україні плодові дерева, що рано зацвітають, постраждали через заморозки та грибкові хвороби.  Ці фактори можуть вплинути на врожай фруктів. Зокрема, врожай абрикосів буде меншим, ніж торік. Про це повідомила керівниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, пише УНН.

Вона зазначила, що плодові дерева постраждали віл заморозків.

Читайте також: Ціни на яблука: експерти пояснили, чому вони зросли цього року

«Щодо плодових, то можемо говорити про те, що рано зацвітаючі плодові дерева - такі, як абрикос, - звичайно, постраждали, тому що була велика кількість заморозків, і грибкові хвороби обсіли саме цей вид плодових. Це говорить про те, що врожай абрикосів буде набагато менший, ніж минулого року», – пояснила Адаменко.

Також експертка спрогнозувала, якою буде ситуацію з зернятковими плодовими деревами.

«Що стосується зерняткових, то тут ситуація краща. Але потрібно мати на увазі, що обробка садів отрутохімікатами від шкідників і грибкових захворювань досить дорога, і наскільки вона буде здійснена, ми не знаємо. Тому перспективи є, але все залежатиме від багатьох факторів», – резюмувала вона.

Раніше завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало спрогнозувала, якими будуть ціни на овочі та фрукти цього літа.