UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від Харкова – Генштаб 

Сьогодні вночі у Міноборони повідомили, що один із батальйонів тероборони Слобожанщини відтіснив російських окупантів та вийшов до ділянки держкордону з Росією.

За даними ранкового зведення Генштабу, на Слобожанському напрямку ворог намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу до Державного кордону України. Окупанти ведуть підготовку наступальних дій силами підрозділів зосереджених в районі міста Ізюм.

Водночас російська авіація здійснювала ураження об’єктів цивільної та військової інфраструктури у східній операційній зоні та промислових об’єктів у глибині території України.

Читайте також: Українські захисники перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку

Нагадаємо, сьогодні вночі в Міноборони повідомили, що в Харківській області один із батальйонів тероборони відтіснив російських окупантів та вийшов до ділянки державного кордону з Росією. 

Також днями відставний генерал Збройних сил Австралії Мік Раян зазначив, що завдяки перемозі на Слобожанщині мораль і впевненість української армії ще більше посиляться. Битва за Донбас, як і російська війна проти України загалом, наближається до важливого переломного моменту, йдеться в матеріалі "ЗСУ перемогли у битві за Харків, що буде далі?" 

Воєнний аналітик припускає, що теоретично Кремль може зібратися з силами для останньої спроби наступу з Криму. Та в такому рішенні можна буде провести паралелі з Арденською операцією Вермахту в часи Другої світової. Ця спроба наступу буде тактично небезпечною в короткостроковій перспективі, а в довгостроковій – стратегічно марною.