UA / RU
Підтримати ZN.ua

Володимир Зеленський перепризначив заступника Голови Конституційного Суду Сергія Головатого членом Венеціанської комісії

Президент спершу звільнив Головатого від виконання обов'язків члена Венеціанської комісії в зв'язку з закінченням терміну повноважень, а потім знову призначив.

Володимир Зеленський перепризначив заступника Голови Конституційного Суду Сергія Головатого членом Венеціанської комісії. Укази про перепризначення вже є на президентському сайті.

Так, президент звільнив Головатого від виконання обов'язків члена Венеціанської комісії в зв'язку з закінченням терміну повноважень.

Іншим указом Зеленський призначив заступника Голови КСУ Сергія Головатого членом Європейської комісії «За демократію через право»/Венеціанської комісії за згодою.

Відзначимо, в березні Венеціанська комісія позитивно відзначила положення проекту закону про конституційну процедуру, яка повинна забезпечити прогрес в процесі реформування Конституційного Суду і відновлення довіри до конституційного судочинства в Україні.

Читайте також: Венеціанська комісія оприлюднила рекомендації щодо законопроєкту про політичні партії в Україні

Відзначимо, Рада суддів України від 15 квітня провела засідання в форматі відеоконференції, на якому ухвалила звернення до президента і народних депутатів щодо законопроектів про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (№ 5369) та внесення змін до прикінцевих положень проекту закону «Про судоустрій і статус суддів» ( №5370).