UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: скільки може тривати загальна мобілізація

Мобілізацію та воєнний стан продовжували декілька разів.

Через війну, яку розв'язала Росія, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. В цей час призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки. Після оголошення воєнного стану та мобілізації їх дію вже декілька разів продовжували. Видання Факти ICTV розповіло, коли закінчиться загальна мобілізація.

Що таке загальна мобілізація

Загальна мобілізація ‒ це оперативний механізм поповнення лав Збройних сил, що проводиться одночасно на всій території України.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можна отримати повістку SMS-повідомленням

Загальна мобілізація стосується всіх органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, Збройних сил України, інших військових формувань, органів і сил Цивільної оборони України, галузей національної економіки, державних та приватних підприємств, установ і організацій.

Протягом 90 днів після її оголошення проводять загальну мобілізацію. У цей період всі військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років (переважно чоловіки), підлягають мобілізації.

Скільки триватиме мобілізація

З початку повномасштабного вторгнення Росії, воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні продовжували вже неодноразово:

Нагадаємо, що у Верховній Раді пропонують мобілізувати додаткову категорію громадян. Це необхідно для закриття потреби ЗСУ на фронті.