UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: чи можуть вручати повістки у громадському транспорті

Роз'яснення дали у ТЦК.

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки. Представник ТЦК у Києві Володимир Новосядлий розповів в інтерв'ю виданню «Вечірній Київ», чи можуть роздавати повістки чоловікам у спортзалах, кав'ярнях, громадському транспорті.

За словами Новосядлого, законодавством не визначено конкретно місця вручення повістки.

Читайте також: Федоров розповів, чи розсилатимуть повістки у "Дії"

«Заходи з оповіщення населення здійснюються і за домашніми адресами, за місцем роботи (є відповідні обов’язки у керівників підприємств, установ та організацій стосовно виконання цих заходів), та й будь-де», – сказав він.

Представник ТЦК також пояснив, чи можуть людину зупинити у громадському транспорті та перевірити дані.

«Потрібно зрозуміти, що у нас країна у воєнному стані. Серед нас може ходити хто завгодно і з будь-якими намірами. Ми ж бачимо звіти СБУ, що затримали навідника, корегувальника, якогось інформатора. Вони серед нас, у цивільному одязі», – додав він.

За його словами, перевірка правоохоронними органами — це норма, тому що насамперед це питання безпеки.

«Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків», – резюмував Новосядлий.

Раніше юрист у питаннях армії та проходження військової служби Олександр Золотухін розповів, чи потрібно буде чоловікам, які одержали інвалідність після 24 лютого 2022 року, пройти переогляд на придатність до військової служби.