UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: чи можуть поновити військового у званні

Для цього повинні бути певні причини.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Багато смілих чоловіків та жінок стали на захист нашої країни. Нещодавно президент України підписав закон 3859-ІХ , яким передбачається поновлення у колишньому військовому званні під час дії воєнного стану. Про це повідомляє Telegram-канал Верховної Ради.

Читайте також: Веніславський: Через складну ситуацію на фронті питання демобілізації залишається болючим та найбільш складним

Основною метою закону є поновлення у званні військовослужбовців, позбавлених у минулому військових звань у дисциплінарному порядку, за зразкове виконання службових обовʼязків та бойових завдань задля використання їхніх професійних, організаторських здібностей, військової та спеціальної підготовки, бойового досвіду під час дії воєнного стану.

Відповідно до пояснювальної записки до закону, прийняття проєкт закону та його реалізація забезпечить комплектування Збройних Сил України професійно компетентними військовослужбовцями офіцерського складу із реальним бойовим досвідом і, як наслідок, посилить оборонний потенціал держави.

Нагадаємо, чи обов'язково проходити військово-лікарську комісію чоловікам до 25 років.

Раніше заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва, підполковник Павло Литвин розповів, чи впливає військово-облікова спеціальність (ВОС) на мобілізацію.