UA / RU
Підтримати ZN.ua

Во время перемирия боевики укрепляют свои позиции - штаб

День в зоне ООС прошел без обстрелов.

З початку доби бойовики російсько-окупаційних формувань жодного разу не відкривали вогонь по Об'єднаних силах у Донецькій і Луганській областях. Однак противник продовжив зміцнення своїх позицій, що є порушенням умов повного і всеосяжного перемир'я, повідомили в пресцентрі штабу ООС увечері в неділю, 9 серпня.

Противник здійснював інженерне обладнання своїх укріплень у районі окупованого Трудівського у напрямку українських позицій.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські військовослужбовці дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Вони продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю», - запевнили в штабі.

Читайте також: Бойовики чотири рази порушили перемир'я в зоні ООС

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.