UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі окупанти тричі вдарили по Нікополю, місто без електрики

В Нікополі пошкоджено газогони та лінії електропостачання. 

В ніч на середу, 28 вересня, російські окупаційні війська всю ніч обстрілювали Нікополь та прилеглі села із «Градів» та важкої артилерії. Як наслідок громада залишилась без світла, повідомив вранці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами вночі по Нікополю ударили тричі.

«У місті понівечені понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, зупинка транспорту, газогони та шість ліній електропередач. Ворожі снаряди залишили без світла майже 8 000 родин нікопольчан», - зазначив керівник області.

Він додав, що аварійні бригади енергетиків почнуть роботу із відновлення електропостачання щойно мине загроза нових обстрілів.

Марганецька громада також вночі зазнала обстрілів, наслідки атаки ще з’ясовуються, на місці працюють рятувальники та поліція.

«Всюди минулося без постраждалих. У інших районах ніч без надзвичайних ситуацій і на цю хвилину спокійно», - додав голова ОВА.

У Криворізькому районі напередодні увечері наша ППО збила російську ракету Х-59.

Читайте також: Війська РФ завдали нових ударів по Дніпропетровщині, випустили майже 90 снарядів — голова ОВА

Зазначимо, що Нікополь та громада фактично щоночі зазнають масових обстрілів із важкої артилерії.  В місті неодноразово відбувались пошкодження електро та газових мереж.