UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВМС купили турецький безпілотний комплекс Bayraktar

Очікуваний термін поставки цього року.

Перший комплект безпілотного комплексу Bayraktar надійде на озброєння ВМС України до кінця року. Про це повідомив командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

«Військово-морські сили, як і інші види/роду військ Збройних сил, як і весь цивілізований світ, переходять на безпілотні технології. Це крок вперед. І в цьому році в складі ВМС ми будемо мати перший комплект безпілотного комплексу Bayraktar, який буде застосовуватися як в Чорному, так і Азовському морях в інтересах як надводних сил, так і морської піхоти. Надалі ми плануємо закуповувати в інтересах ВМС безпілотні протимінні системи, які дуже оптимальні та за ціною, і за ефективністю застосування», - заявив Неїжпапа.

Він підкреслив, що в подальшому буде приділятися більше уваги безпілотним можливостям Військово-морських сил ЗСУ.

Раніше повідомлялося про плани ВСУ закупити три безпілотника Bayraktar.

Як повідомлялося, Україна і Туреччина створили СП з виробництва зброї. Також Анкара і Київ обговорюють питання спільної розробки і навіть виробництва дронів Bayraktar в Україні при забезпеченні відповідних умов.

Турецький безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 є модифікацією Bayraktar Block В і відноситься до класу тактичних середньовисотних безпілотників з великою тривалістю польоту. Довжина безпілотника 6,5 м, розмах крила 12 м, радіус дії 150 км, максимальна злітна маса 650 кг.