UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада розглядає створення в Україні єдиної державної дистанційної школи

Голова профільного комітету Верховної Ради розповів, чому в Україні замислилися над створенням такої школи.

Голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак заявив, що українська влада обговорює створення єдиної державної дистанційної школи, передає «Інтерфакс-Україна». За його словами, «з якимось рішенням» представники влади виступлять публічно за місяць чи два.

«Зараз влада думає над тим, щоб створити окрему велику державну дистанційну школу для того, щоб об'єднати не лише тих дітей, які зараз перебувають за межами України або є внутрішньо переміщеними особами, але щоб об'єднати навіть діаспору, яка є за межами України, щоб вони могли здобувати одночасно і українську освіту, і освіту країни перебування», – заявив Бабак.

Читайте також: Повітряна тривога: що має робити вчитель у школі

Через військову агресію РФ, не в усіх українських школах буде очне навчання. Приймати учнів на очне навчання можуть ті школи, які обладнані відповідними нормами укриттями. Відповідно до правил, які встановило Міністерство освіти та науки, форму навчання для дітей зможуть обирати батьки. Розповідаємо, як у різних регіонах навчатимуться діти цього року.

Пускати чи не пускати дитину до школи на навчання офлайн? А якщо ні, то які варіанти, окрім дистанційки? Ми зібрали корисні поради для батьків. Читайте їх у матеріалі співзасновниці ГО «Батьки SOS» Олени Бондаренко «Які форми навчання можна обрати у школах України до 1 вересня»