UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові літаки у Києві ремонтували підробним та застарілим обладнанням, СБУ попередила схему

Закупівлю продукції здійснювали за завищеними цінами та оформлювали її як нову.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили керівництво київського державного підприємства на багатомільйонній оборудці з придбання комплектуючих сумнівної якості для потреб української військової авіації, повідомили в пресслужбі СБУ у вівторок.

"Чиновники організували схему з розкрадання коштів державного бюджету, призначених для потреб Збройних Сил України. Посадовці придбали у представників комерційної структури застаріле та підроблене обладнання для ремонту військових літаків. При цьому закупівлю продукції, зокрема технологічних складових систем життєзабезпечення, здійснювали за завищеними цінами та оформлювали її як нову", - розповіли в Службі.

Наприкінці лютого команда Bihus.Info оприлюднила матеріал Лесі Іванової про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі", до яких причетні Гладковський, його син Ігор із бізнес-партнерами Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою, та нині вже ексголова "Укроборонопрому" Павло Букін.

Докладніше читайте в матеріалах Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук", "Оборонка: хто першим дістанеться "фінішу"?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".