UA / RU
Підтримати ZN.ua

Випуски теленовин стали приділяти менше уваги Януковичу та Азарову

Окрім того, президент став "антигероєм" теленовин - про нього найчастіше згадують у негативному контексті.

У травні випуски новин провідних українських телеканалів приділили найбільшу увагу Віктору Януковичу - 9%, Юлії Тимошенко - 7% і Арсенію Яценюку - 5%. У квітні лідерами за згадуваністю були Віктор Янукович - 13%, Арсеній Яценюк - 9% і Микола Азаров - 7%.

Про це свідчить моніторинг медіа, проведений Міжнародним благодійним фондом "Академія Української преси".

За даними моніторингу, 19 політиків згадуються у понад 1% новинних повідомлень (у квітні 34, у березні 20, в лютому 27, у січні 22).

82% згадувань про політиків подаються у нейтральному контексті (у квітні 83%, у березні 74%, в лютому 84%, у січні 81%). У сумнівно-негативному контексті найчастіше повідомлялося про Віктора Януковича (39%), Юлії Тимошенко (35%) та Вадима Колесніченка (26%).

33% всіх згадувань про політиків - це про представників "Батьківщини" (у квітні 17%) 32% - про представників ПР (у квітні 40%), 6% - "УДАРу" і "Свободи", 1% - КПУ. В цілому у травні увага до представників правлячої коаліції на 3% більша, ніж до представників опозиції - 48% і 45% відповідно (у квітні в 1,7 рази більше уваги до опозиції - 56% проти 33%, у березні - 51% проти 44% на користь опозиції, в лютому в 1,3 рази більше на користь правлячої коаліції, в січні - в 1,2 рази).

Аналіз теленовин восьми провідних телеканалів України у травні 2013 року є частиною постійного моніторингу медіа, який Міжнародний благодійний фонд "Академія Української преси" здійснює з 2002 року.

Презентоване дослідження здійснювалося АУП за участю вчених Інституту соціології НАН України методом контент-аналізу новин прайм-тайму восьми провідних українських телеканалів - "Інтера", "1+1", Нового каналу, "України", СТБ, ICTV, Першого національного та TVi. !zn

Читайте також:

Азаров назвав "Перший національний" єдиним об'єктивним телеканалом в Україні

Українські журналісти оцінили свободу слова у країні "на трієчку"

Опозиція вимагає ефірний час на радіо і ТБ у прайм-тайм