UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплати дітям-сиротам війни: як отримати 5000 гривень

Допомогу надає Фонд Шептицького.

Через військове вторгнення Росії в Україні деякі діти втратили своїх батьків та стали сиротами війни. Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького розробив програмі підтримки українських дітей до 18 років, які через війну втратили одного чи обох батьків. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Як отримати виплати дітям-сиротам війни

Одна з програм Фонду Шептицького полягає в підтримці неповнолітніх дітей, які внаслідок війни втратили одного чи обох батьків. Дітям виплачується 5000 грн щомісячно. 

Першим місяцем виплат вважається той, коли була подана заявка на допомогу. Перші виплати здійснюються протягом двох тижнів після ухвалення позитивного рішення по заявці за наявності банківських реквізитів заявників.

У Мінреінтеграції зазначили, що Фонд приймає заявки до кінця листопада.

Читайте також: Україна намагається розшукати тисячі дітей-сиріт, «розкиданих» війною — Reuters

Для оформлення виплати необхідно:

Які документи потрібні для оформлення допомоги

Необхідно надати наступні документи:

У разі відсутності свідоцтва:

Якщо не вистачає документів для подання заявки, можна отримати консультацію за номером телефону: +38 (093) 213-76-96, Оксана Похода.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини. Так, в Україні спростили процедуру надання статусу дитини-сироти