UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віль Бакіров залишиться на керівній посаді після обрання нового ректора ХНУ ім. Каразіна

Харківським університетом Бакіров керує з 1998 року.

В.о. ректора Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров планує після обрання нового керівника вишу залишитися на посаді голови вченої ради університету. Про свої плани він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

«Залишуся поки головою вченої ради. Закон передбачає можливість поділу цієї посади і ректорської», - розповів Бакіров.

«Вчена рада вносить багато стратегічних рішень, через неї йдуть кадрові питання», - уточнив він.

За словами Бакірова, про це його попросив президент Національної академії наук України, голова наглядової ради ХНУ Анатолій Загородній.

Крім того, професор Бакіров залишиться завідувачем кафедри прикладної соціології і соціальних комунікацій, яку він же і створював.

За словами Бакірова, він не розуміє людей, які «приростають до крісел» і «тримаються за них до останнього». А до титулів почесного ректора або почесного президента відноситься «з неабияким скепсисом».

Читайте також: Бугрова призначили ректором КНУ ім. Шевченка

26 травня в одному з найбільших і найбільш престижних вузів України - Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбудуться вибори ректора. Віль Бакіров, який керував ХНУ більше 20 років, оголосив про свою відставку до закінчення терміну контракту.

«Йде епоха» - кажуть про цю подію. Чим запам'яталася «епоха Бакірова», як він сам оцінює стан вишу, а також освіти і науки в Україні - в матеріалі Сергія Жукова « Не розумію людей, які приростають до крісел» для читачів ZN.UA.