UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віктор та Олена Пінчуки запускають національну мережу центрів реабілітації військових

Джерелом фінансування програми стануть кошти, одержані від продажу скульптури Кунса.

Віктор та Олена Пінчуки розпочинають національний проєкт RECOVERY, мета якого – реабілітація, допомога у протезуванні та лікуванні тяжко поранених під час війни. У червні цього року подружжя виставило на аукціон Christie's скульптуру Джеффа Кунса "Мавпа з повітряних куль (пурпурна)", яка була продана за $11,5 млн. Усі кошти, отримані від продажу, будуть направлені на гуманітарну допомогу Україні та стануть джерелом фінансування проєкту.

RECOVERY сфокусується на наступних напрямках:

Читайте також: Клуб УПЛ узяв на себе лікування захисника "Азовсталі"

На першому етапі планується створення шести центрів на базі медичних закладів у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській та Одеській областях. Центри будуть розраховані на 150 місць та оснащені сучасними апаратами фізіотерапії та обладнанням для фізичної реабілітації.

У напрямку реабілітації в партнерських приватних медичних клініках проєкту RECOVERY, семеро військовослужбовців вже проходять програми лікування та реабілітації в клініках «Оберіг» та RMED. Вже у жовтні двох військових буде відправлено на складне протезування до Польщі.

«Проєкт RECOVERY -  це дуже важлива для нас можливість хоча б частково віддячити нашим Героям та Героїням, які в війні проти рашистів за незалежність, свободу та майбутнє України та всього світу були тяжко поранені. Наш обов’язок - допомогти їм повернутись до повноцінного життя. Бажаю їм якнайшвидшого відновлення. Вони – найкращі, ми ними пишаємось і безмежно вдячні», - сказав Віктор Пінчук.

«Війна забирає тисячі життів – як цивільних українців та українок, так і, насамперед, військових. Ще більше наших воїнів отримують важкі травми та поранення. Таку ціну вони платять, захищаючи кожного з нас, наші життя, нашу державу, нашу свободу. У проект RECOVERY ми залучаємо досвід сучасної медицини та найновітніші реабілітаційні технології, тому я вірю та сподіваюся, що наші герої та героїні якнайшвидше повернуться до нормального життя», - додала Олена Пінчук.