UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військово-обліковий документ із QR-кодом можна отримати в “Дії” – Мінцифра

Він має такий самий зміст, що і в Резерв+, а генерується на онлайн-порталі

Військово-обліковий документ, який містить QR-код, тепер можна завантажити одразу з двох джерел – традиційного вже “Резерв+” або безпосередньо з “Дії”. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

“Документ має таку саму юридичну силу, як паперовий, тож використовуйте його в будь-яких життєвих обставинах – від працевлаштування до проходження перевірки на блокпості. На документі є QR-код — за ним перевірятимуть дійсність документа та інформацію з реєстру Оберіг, наприклад про бронювання. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про людину”, – вказано у повідомленні Мінцифри.

Як отримати військово-обліковий документ?

Для цього необхідно виконати декілька простих дій:

Приблизний час формування документа складає 10 хвилин. Після формування інформації документ з'явиться в кабінеті громадянина на порталі “Дія”.

Як зазначалось раніше, військово-обліковий документ, чи як ще називають його “військовий квиток”, підтверджує, що всі потрібні дані про громадянина та його військовий статус є в системі військового обліку. Під час мобілізації мати з собою такий документ мають всі чоловіки віком від 18 до 60 років.