UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військово-морська операція ЗСУ принесла результат, але на суші на півдні стагнація — президент України

Наразі близько 26% території України все ще перебувають під окупацією. Втім, росіян вдалося зупинити. 

Через затримки з постачанням військової допомоги ситуація на фронті зайшла у глухий кут, заявив президент Володимир Зеленський, пояснивши, що затягування постачання призводить до помилок. Під час інтерв'ю Rai1 він наголосив, що ситуація на суходолі на півдні дійшла до стагнації.

(upd: Заголовок та перший абзац новини змінено відповідно до опублікованого ОП перекладу цього фрагмента інтерв'ю Зеленського. Просимо вибачення у читачів ZN.UA за неточності). 

"Ми воюємо проти терористів, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів недостатньо, нам потрібні сучасні технічні засоби", - нагадав президент. 

Та він додав, що у Чорному морі в України є прогрес, адже військова операція там принесла позитивні результати: Росія втратила багато кораблів, а Україні вдалося побудувати зерновий коридор.

"Ця прагматична частина операції з впливом на економіку була проведена позитивно", - додав він.  

За словами Зеленського, армію окупантів все ж вдалося зупинити, тепер росіяни не здатні значно просунутися вперед. Втім, станом на сьогодні близько 26% території України все ще перебувають під окупацією. 

Читайте також: Зеленський заявив, що планує перезавантажити владу. Без конкретики

Як нам сконцентруватися, аби вистояти, а також які є можливі сценарії розвитку подій? Про це — у статті Євгена Шибалова "Епоха нормальних пацанів".