UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військових зобов'яжуть складати іспит на знання англійської мови

Перехід української армії на стандарти НАТО вносить корективи в систему професійної освіти.

Тестування на рівень володіння англійською мовою стане обов'язковим в новій системі професійної освіти в Збройних силах України, це обумовлено впровадженням в армії стандартів НАТО, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

«Схема підготовки офіцерського складу в новій системі професійної військової освіти (L-курси) передбачатиме обов'язкове тестування вступників для визначення рівня володіння англійською мовою. Необхідність вивчення англійської мови особовим складом є одним з головних аспектів досягнення сумісності зі структурами НАТО», - йдеться в повідомленні

За даними прес-служби, в Міноборони склали орієнтовний каталог посад офіцерського складу, де вказано, на якому рівні має бути освіта військового і його володіння англійською мовою. Крім того, ті, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, зможуть отримувати професійне військову освіту на іноземній мові, що відкриває перед військовослужбовцями широкі можливості для участі в міжнародних місіях і навчання за кордоном.

Читайте також: У НАТО закликають Україну зосередитися на внутрішніх реформах

Раніше повідомлялося про те, що надання Україні статусу Партнера розширених можливостей НАТО дозволить поліпшити взаємодію України та альянсу.

Згідно з повідомленням НАТО, будучи партнером по розширеним можливостям, Україна отримає вигоду від спеціально розроблених можливостей для підтримки такого вкладу. Це включає в себе розширений доступ до програм і вправ по взаємодії, а також більш широкий обмін інформацією, включаючи витягнуті уроки.

Відзначається, що Україна зараз є одним з шести партнерів по розширеним можливостям поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на областях взаємного інтересу.

Детальніше про те, що означає рішення НАТО про приєднання України до програми "Партнерство розширених можливостей", читайте в статті Володимира Кравченка "Прийнята за замовчуванням" на сайті ZN.UA.