UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна Росії проти України може затягтися на роки — Столтенберг

НАТО продовжить підтримувати Україну та допоможе їй здобути перемогу.

НАТО продовжуватиме підтримувати Україну в її війні проти Росії, розуміючи, що збройне протистояння може «затягнутися і тривати місяцями й роками». Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє CNN.

«Ми продовжуватимемо чинити максимальний тиск на президента Путіна — шляхом запровадження санкцій, надання економічної, а також військової підтримки Україні, щоб він припинив війну. Але ми маємо бути готовими до довгострокової перспективи… В Україні дуже непередбачувана та нестабільна ситуація. Є ймовірність, що ця війна затягнеться і триватиме місяцями та роками», — заявив Столтенберг.

Столтенберг також заявив, що союзники по НАТО готуються допомогти Києву перейти від «старого радянського обладнання до більш сучасного стандартного озброєння та систем», але додав, що це «вимагає додаткової підготовки».

Читайте також: Forbes: Перехід України на зброю НАТО безпрецедентний і неминучий

Нагадаємо, що лідери країн-членів Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу засуджують чергову агресію Росії вздовж лінії фронту на сході України. Особливо масовані обстріли, які завдають «ще більші людські страждання».