UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відзавтра "червону" зону карантину покинуть три області – Немчінов

У "червоній" зоні залишаться лише Сумська, Полтавська та Запорізька області.

З четверга, 6 травня, Харківська, Хмельницька і Чернігівська області покинуть "червону" зону карантину. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 06 травня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей", - написав він у Telegram. 

Зазначається, що на території Харківської та  Хмельницької областей обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для "жовтого” рівня епідемічної небезпеки, а на території Чернігівської області - для "помаранчевого" рівня.

Читайте також: Дніпро продовжив жорсткий карантин до кінця червня

Нагадаємо, режим надзвичайної ситуації (НС) запроваджений через епідемію коронавірусу, діятиме в Україні до 30 червня, однак його можуть продовжити. Запроваджувати загальнонаціональний локдаун не планують. У НАН України повідомили про те, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується.

Головний санлікар Віктор Ляшко заявляв про те, що ще чотири області найближчим часом можуть вийти з червоної зони карантину, серед них: Запорізька, Полтавська, Хмельницька та Чернігівська області.

Хто відповість за злочинну недбалість центральної влади та місцевої у боротьбі з ковідом? Чи є шанс утриматися від падіння в прірву, в яку штовхають країну некомпетентність і безкарність? Про це – у статті Інни Ведернікової та Алли Котляр "Згідно із законом природного відбору" у ZN.UA.