UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відновлення костелу Святого Миколая у Києві: скільки вдалося зібрати пожертвувань

Українські компанії зібрали кошти на його відновлення. 

Український бізнес зібрав на відновлення після пожежі костелу Святого Миколая в Києві 18 мільйонів гривень, інформує засновник компанії Rozetka Владислав Чечоткін у Facebook.

«Те, що відбувалося останні 24 години, інакше як єднанням не назвеш. До 1 мільйона гривень, який на відновлювальні роботи в костелі виділить Rozetka, один за іншим приєднуються інші бізнеси»,  – зазначив він.

За його словами, по 1 мільйону гривень також виділили Monobank, SD Capital, Альфа-Банк Україна, Ajax Systems, SAGA Development, «Нова пошта», Dragon Capital, Taryan Group, Райффайзен Банк, «Всюдиходи Шерп», ПУМБ, ПриватБанк, ENSO, група компаній «Автострада», «Епіцентр К», девелоперська компанія UDP та Blackshield Capital.

«Це ті компанії, чиї пости і коментарі я бачив і кому встигав відповідати. Якщо когось упустив, пишіть!» — додав Чечоткін. Він  впевнений, що цей список у наступні дні поповниться новими брендами та іменами.

Читайте також: Польське посольство показало, як виглядає всередині костел Святого Миколая після пожежі

Ввечері 3 вересня у Києві спалахнула пожежа у костелі Святого Миколая. Загорілася друга (задня) частина будівлі. Мер столиці Віталій Кличко розповів, що хоча осередок загоряння знаходився між першим і другим поверхами, полум'я швидко розповсюдилось на покрівлю будівлі. Його вдалося загасити о 22:41.