UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відкрита агресія РФ серед "крайніх", але найвіддаленіших варіантів – Хомчак

Наш східний сусід не відмовився від того, що Україна має бути сферою його впливу, вважає начальник Генштабу ЗСУ.

Відкрита військова агресія Росії проти України досі залишається можливою, однак у найвіддаленішій перспективі, вважає начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак.

"Наш східний сусід не відмовився від того, що Україна має бути сферою його впливу. У дискусіях, котрі ведуться на різних телевізійних шоу, наше суспільство чомусь хапається за найгірший варіант, що Росія може здійснити широку агресію, і починають думати, що все – завтра вже розпочнеться ця агресія", - пояснив Хомчак в інтерв'ю "Укрінформу".

Однак дані Генштабу ЗСУ такий варіант розвитку подій відкидають.

"На моє переконання, і виходячи з того, що аналізує Генеральний штаб, ми дійшли висновку, що відкрита військова агресія з боку Росії – не серед перших загроз, але є у переліку "крайніх" варіантів, хоча й найбільш віддалених", - зазначив військовий.

Нагадаємо, українські правоохоронці та міжнародні волонтерські спільноти неодноразово оприлюднювали докази участі Росії у війні на сході України: зброю та речі, залишені диверсантами ворога чи знайдені у сховках бойовиків, супутникові знімки нової російської техніки в Донбасі, взятих у полон кадрових військових РФ.

Однак у Кремлі всупереч доказам продовжують запевняти, що "військ Росії в Донбасі немає". А рік тому Міністерство закордонних справ РФ навіть запустило флешмоб проти України під хештегом #ИхТамНет.