UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення опалення в Києві: Кличко назвав дату і причини затримки

Похолодання зрушило терміни відключення опалення.

Через похолодання терміни відключення опалення пересунулися. Опалення в столиці почнуть відключати з 10 квітня.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"У зв'язку з тим, що в столиці в наступні дні зберігається прохолодна погода, ми змушені перенести завершення опалювального сезону на кілька днів. Зокрема, за прогнозами синоптиків, в середу вночі температура опуститься до -1 градуса і можливий сніг. Відключення тепла в Києві почнуть з 10 квітня", - заявив Кличко.

Мер нагадав, що будь-яка будинкова громада може самостійно раніше відключитися від опалення. Рішення приймається на зборах мешканців, а відповідний протокол подається теплопостачальної компанії.

Читайте також: Українців офіційно переводять на річну фіксовану ціну на газ

Соціальні об'єкти, особливо лікарні, будуть відключати тільки за заявками керівників установ. У садах і школах тепло вже відключають, тому, що в установах введено дистанційне навчання.

Відключення тепла в Києві відклали на кілька днів. Прогнози синоптиків дали підставу почати відключення тепла в столиці не раніше 10 квітня.

У КМДА нагадали, що рішення про відключення тепла приймається, коли середньодобова температура буде триматися вище +8 градусів за Цельсієм протягом трьох днів.

Раніше повідомлялося, що з 5 квітня столиця почне процес відключення опалення в житлових будинках, проте соціальні об'єкти відключати від тепла не будуть.

Також ZN.UA писало, що опалювальний період цього року показав повну неготовність уряду до відкриття ринку природного газу для побутових споживачів. Детальніше в статті Олексія Кучеренка "Про міфи і "Нафтогазі".